3. A 4 Kötelesség

3.1. Kötelesség nélkül nincsenek jogok. Kötelesség nélkül nincs élet! Képzeld el, hogy az agyad megfelelő régiói holnap bejelentik: mától nem kötelességünk a légzésedet szabályozni! Meddig fogsz akkor élni?

3.2. Ezért teljesítsd kötelmeidet, hogy jutalmadat, a jogot megkaphasd! Nem a jog jön először! A piacon sem eszed meg először az almát, aztán, ha finom volt, majd utólag kifizeted, igaz-e?
Ezért hát halld kötelmeidet:


3.3. Az első kötelesség: légy hű véredhez családon belül, és azon kívül is!

3.3.1 Honoráld apád, és anyád döntését, mely születésedhez vezetett, még akkor is, ha születésed leginkább a "véletlenek" játéka volt - hiszen szüleid együttléte a fogantatásodkor akkor is az ő döntésük volt, ha téged nem terveztek, mint ahogy az is az ő döntésük volt, hogy megtartottak, és nem elvetettek.

3.3.2 Honoráld a nemzetséget, melyből  szüleid származnak, és így származhattál te is e Földre!

3.3.3 Honoráld a nemzetet, melyből szüleid nemzetsége fakad! Előbb mártogass kést saját mellkasodba, mintsem hogy nemzetedet eláruld, mert ha nemzetedet elárulod, önnön származásodat, és keletkezésed láncolatát árulod el, annak összes önfeláldozásával, küzdelmével, és véráldozatával, mely megalapozta a te ide születésedet!

3.3.4 Köztünk árulóknak nincs helye!


3.4. A második kötelesség: képezd magad erősségeidben a tőled telhető legtökéletesebb szintre!

3.4.1 Ne hallgass azokra, akik el akarják venni az álmaidat, mert maguk szánalmas csődtömegek!

3.4.2 Neked kötelességed a saját elrendelt utadat járni! Így hát tanulj, művelődj, alkoss! Civilizációnkat már sok ideje rombolják a hülyék! Köztünk nincs helyük!

3.4.3 Soha ne takarózz általad, vagy mások által rád tukmált határolókkal! Űzd el azt, aki álmaid megvalósításának útjába áll!

3.4.4 Értsd meg, hogy a tehetség nem különleges kitüntetés, és nem  könyöradomány; ez veled született, mint ahogy minden emberrel vele született tulajdonság, csak egyes emberek a próbálkozás lehetőségét is elvetik! Azzal pedig soha ne takarózz, amit nem próbáltál!

3.4.5 Hiszen, ha nincs tehetséged a zenéhez, még lehetsz író! De ha nem lehetsz író, még lehetsz színész! És ha nem lehetsz színész, akkor lehet, hogy egy festő szunnyad benned! De ha nem egy festő, akkor lehet, hogy szobrász! Vagy képzőművész! Vagy iparművész! Vagy dizájner! Vagy építész! Vagy feltaláló! Vagy tudós! Vagy sportoló! Vagy harcművész! Vagy versenyző! Vagy egy olyan gazdálkodó, aki Földnek, és állatoknak tudora! Vagy egy olyan tudós felfedező, aki Földanya minden porcikájának ismerője! Vagy olyan szakma ifjú mestere, mely mesterséget, ha műveled, szájtátva bámul kicsi és nagy!

3.4.6 Nincs jogod mindent kizárni, ha még életedben semmit sem próbáltál! Nincs jogod csicskának, bérrabszolgának, és napszámosnak lenned, ha ennél sokkal többre voltál rendeltetve!

3.4.7 Kötelességed próbálni! Kötelességed, hogy hobbid legyen! Válaszd le magadról a mocskos alkoholistákat, és narkósokat, akik "jó tanácsokkal" látnak el azt illetően, hogy te is csak olyan lehetsz, mint ők! Ha a születés aggyal is megáldott, akkor náluk csak különb lehetsz!

3.4.8 Nekünk ne merészelj arról panaszkodni, hogy semmit sem tudsz kezdeni magaddal, és semmihez sincs tehetséged, mert a gyengét, és a bárgyút mi kivetjük magunkból!

3.4.9 Vigyázz azonban arra, hogy soha ne apád vagy anyád álmát valósítsd meg, kivéve, ha magad is azt szeretnéd tenni, amit ők akarnak!

3.4.10 De tudnod kell, hogy amit az olyan apa, aki semmire sem jutott, gyermekének kitalált, azt valójában magának találta ki ifjúkorában, csak nem volt alkalmas arra, hogy megvalósítsa! Soha ne légy apád álompótléka, soha ne légy anyád megváltása!

3.4.11 A megváltás mindenkinek egyéni kötelessége! Az a szülő, aki gyermekei által kívánja megváltatni saját nyomorúságát, az nem szülő, hanem hüllő! És ebből fakad, hogy szülőként feladatod NEM a te álmaid betöltésére kényszeríteni gyermekedet!


3.5 A harmadik kötelesség: Ha férfi vagy, kötelességed férfinek lenni, minden férfierénnyel együtt! Ha nő vagy, kötelességed nőnek lenni, minden női erénnyel együtt!

3.5.1 Ne akard a másik nem jogait, ha a másik nem kötelességeit nem teljesítetted!

3.5.2 Nő létedre ne akarj férfi lenni, ha nem akarsz katona lenni hozzá, vagy nem vagy hajlandó lemenni a bányába! Férfi létedre ne akarj nő lenni, ha képtelen vagy gyermeket szülni! A nemi identitászavarosoknak nincs köztünk helye!


3.6. A negyedik kötelesség: hittársaidat (bármely nép fiai legyenek is), valamint egészséges szellemű nemzettársaidat (bármiben is higgyenek) köteles vagy minden helyzetben megvédeni, segíteni, gyámolítani!

3.6.1 Nincs jogod eme kötelességgel szemben kifogásokkal élni! Ha a te eszed folyton a kifogásokon jár, és minden második mondatod úgy kezdődik, hogy "igen,de...", akkor neked nem köztünk van a helyed!

3.6.2 Elég volt abból az undorító apologetizmusból, mely komplett katekizmussal rendelkezik annak megmagyarázására, hogy hogyan legyünk alkalmatlan, gyáva majmok. Nálunk hittársadat, nemzettársadat meg kell védened. Pont, kuss. Nincs apelláta! Akkor is meg kell védened, ha sittre mész érte, akkor is meg kell védened, ha megsérülsz közben! Ha erre nem vagy képes, keress magadnak más vallást!