1. Üdvözlet

1.1 Üdvözlet a normalitás birodalmában! Isten hozott az erkölcsösök között, a gondolkodók között, az agyukat kifejlesztett, egészséges Istenrészek között! Légy üdvözölve a bátrak birodalmában, a hősök idejében, a ragyogók fényében!

1.2 Feladatod annyi: fejlődj, ragyogj, tökéletesedj, gyarapítsd tudásod!

1.3 Felejtsd el kisszerűséged hitét! Felejtsd el a megalázó térden csúszkálást!

1.4 Akit félned kell, azt nem szereted! Akit szeretsz, attól nem félsz!

1.5 Felejtsd el gyarló porhüvelyi mivoltodat! Emelkedj fel!

1.6 Nálad senki sem jobb, és senki sem rosszabb, legfeljebb csak érdekérvényesítési képessége fejlettebb, vagy fejletlenebb!

1.7 Rázd le igáidat: a lehúzó embereket, a negatív érzéseket, az energiavámpírokat, a sanyargatókat, a pénzhajhászokat, és a pénzedért sóvárgókat, rekeszd ki a hülyéket! Neked nem kell őket handycappelned!

1.8 Szellemi egészségügyi állapotodért te felelsz, és ehhez hasonlóan felel minden ember, aki nem született fogyatékosnak.

1.9 Felejtsd el vélt kötelezettségeidet a nem született, hanem önnön lustaságukból, műveletlenségükből, és igénytelenségükből hülyék megértése, istápolása, felkarolása, terelgetése végett!

1.10 Széles a hülyék ösvénye, és igen sokan járnak rajta, de te válaszd a keskenyebbik, ritkán járt utat!

1.11. Nincs menny, és nincs pokol! Nincs különbség abban, hogy a halál után hová kerül a szent, és hová kerül a sorozatgyilkos!

1.12 Mindent, ami jó és rossz különbségét jelenti, ebből az életből kell kihoznod, mert itt bíráltatik el, az ember által!

1.13 Nincs tér, és nincs idő. Nincs abszolút igazság, és nincs általános érvényességű igaz hit. Nincs általános realitás, és univerzális egyen-érzékelés.

1.14 Ami van, az az egyéni Felfogás. Amit hiszel, az az, amit felfogsz. Változtass a felfogásodon, és változik a hited. Ha változik a hited, változik az Univerzum.

1.15 Amíg csak az a realitás számodra, amit látsz, hallasz, érzel, tapintasz, ízlelsz, vagy mások elmondtak neked, hogy az úgy igaz, addig nem látsz különbül, mint egy vakond, akit talán szánsz, hogy szegény milyen vak a föld alatt.

1.16 Vakságod megszüntetésének egyetlen módszere, hogy megnyitod tudatodat a más realitások lehetősége előtt. Ne a közlő személyét, vagy titulusát tartsd szem előtt, hanem a mondanivalóját! Ébredj, vakond, legyél látó!

1.17. Üdvözlet a New Age korában! Mi vagyunk a New Age! Felejtsd el az eddig ebben a fogalomkörben futott habókosságokat!

1.18 Egy 1800 évvel ezelőtt megírt könyv 860-adik újrareprezentálása, és újraértelmezése legfeljebb annyira New Age, mintha a közlekedés új korszakát azzal szeretnéd megnyitni, hogy biztonsági övet szerelsz az ökrös szekér bakjára!

1.19 Jó reggelt kívánunk mindenkinek! A XXI. századba léptünk! Ha egy könyv nem tette rendbe a pszichéket 1800 év alatt, ideje újat alkotni!

1.20 Mi a világosságot reprezentáljuk. Nem az okkultat, nem a költöttet, nem a több ezer évest, nem a mesélt legendát.

1.21 Mi a józan paraszti eszet emeljük vallási szintre.

1.22 Nálunk nem osongatnak pap bácsik nevetséges köntösökben, rég kihalt nyelveken hókuszpókuszokat mormogva.

1.23 Nem fröcsköljük a szentelt vizet, mert mi tudjuk, hogy a víz önmagában szent: a Világteremtő vére az.

1.24 Nem a pap fogja meghatározni, hogy a tisztaságot kinek a keze munkája által érheted el, nem ijesztgetünk meselényekkel, nem fárasztunk olyan démonokkal, amelyeket az ezerötszázas években találtak fel jezsuiták, hogy rettegj tőlük - de nem titkoljuk el előtted az igaziak létét -, nem kutatunk figyelő Istenszemeket a szobánk egyik sarkában sem, nem rettegünk, nem félünk, nem csúszunk hason, istenségek akaratát közvetítő embereken pedig kacagunk!

1.25 Mi nyilatkoztatjuk ki a Móka, Kacagás, az Elvek, Erkölcsök, a Józan Ész, a Szeretet és a Szerelem Vallását!

1.26 Mi képviseljük a Megvesztegethetetlen, Hősies, és Védelmező Lovagok, a Tiszta, Jellemes, és Fejüket Büszkén Hordó Dámák Hitét!

1.27 Mi járjuk a Kézzelfogható, a Megismerhető, a Látható, és a Tapintható Világteremtő Útját.

1.28 Mi vagyunk a Meggyalázott Múlt, A Szilárd Jelen, és az Édenkerti Jövő.

1.29 A mi szívünk a Magma, a Mi vérünk a Folyó, a mi lelkünk az Óceán.

1.30 Üdvözlet a Nyüzsgő Városokból, a Művész Műterméből, a Tudós Labora- tóriumából, a Morajló Gyárakból, az Utcákról, és a Végtelen mezőkről!

1.31 Mi vagyunk az Építők, az Alkotók, a Tanítók, A Táplálók, az Élők! Mienk minden! AZOK tőlünk bitorolnak mindent.

1.32. Mi vagyunk a Munkáskéz, a Magvető, és az Alkotó! Mi vagyunk a Józan Ember!

Halld hát tanításunk!